TIRAMISU
Bahan A
24 keping biskut tiramisu
2 buku 250 gm keju cream [philidephia]
2 kotak 250 gm whip cream
1 cawan gula kastor
3 biji telur kuning
50 gm butter
1 s/ k nescafe ] bancuhkan
serbuk koko
Cara
1. Susunkan 12 keping biskut tiramisu.
2. Basahkan biskut tiramisu dengan air nescafee.
3. Pukul keju dan gula sehingga gebu.
4. Masukkan whip cream dan pukul lagi sehingga rata.
5. Sapukan sebahagian adunan keju atas biskut tiramisu.
7. Ulangkan lagi untuk lapisan kedua sama saperti lapisan pertama.
8. Ayakkan serbuk koko [coklat] atas lapisan yg kedua.
9. Sejukkan selama 6 jam sebelum dihidangkan.
NOTA:
adunan ini memang agak moist dan lembut.. so kena makan secara scooping gitu..
tapi memang sedappp..
Jumaat, 22 Januari 2010
TIRAMISU
Dicatat oleh innanaim di 7:17 PTG
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
0 ulasan:
Catat Ulasan